Designa
Designa

Störst i Sverige. Nöjdast kunder.

The ABC Story

Det här är historien om hur marknaden för studentmössor och studentkläder förändrades av tre unga killar och sättet svenskar firar sin examen i dag. Det började när Alexander, Babak och Tomas tog studenten tillsammans i Täby, utanför Stockholm år 2000. Kul med traditioner tyckte de, men det skulle gå att göra mer, mycket mer. Så började något som i slutändan förändrade studenten och traditionerna i grunden. Från att köpa en studentmössa i en butik till att nu se hela sista året som ett inspirerande avstamp in i framtiden. Glädje, traditioner och minnen blev honnörsorden. ABC-Gruppen föddes.

Det kunde slutat där, det var flera traditionella aktörer som såg sig hotade och istället för att utveckla valde konfrontation och konflikt. Mod, nöjda kunder och en obotlig övertygelse gjorde att bolaget från starten år 2002 på endast åtta år blev Årets företagare i Stockholms län och fick utmärkelsen som Gasellföretag.

Besjälade av sin vision etablerade man sig nu i Danmark, företagets första satsning utanför Sverige. Året var 2008 och ABC mötte än en gång motgångar och förtal, precis som i Sverige. Men vi ger aldrig upp, vi är positiva, vi lever, vi utmanar och vi blomstrar. Nu har vi tagit tillbaka en hel del av marknaden vi tappade i Danmark – vi ger oss inte. Vi fortsätter att utmana. Vi vet att vi kommer möta motstånd även i framtiden, men kommer aldrig ge oss – vi är här för våra kunder och vi värdesätter dem över allt annat.

ABC-gruppen är idag en del av AJAT-koncernen, som är verksam i de nordiska länderna och ägs gemensamt av företrädare från Sverige och Danmark.
Genom AJAT säkrar vi våra möjligheter att möta våra kunders höga krav på effektiv logistik, e-handel och fokus på kvalitet.

Vi har hjälpt

1 miljon studenter!

ABC-Gruppen grundades år 2002 och finns idag representerade i hela Sverige och Danmark. Vi vill skapa en minnesvärd skoltid för alla studenter genom våra marknadsledande produkter.

Vår vision

Vår vision är att vara världsledande i utvecklingen av varor
och  tjänster som stärker traditionerna, samhörigheten
och minnena från skoltiden.

Vår mission

Vår mission är att göra skoltiden värd att minnas.

Influencers

Driver du ett stort socialt konto eller blogg och vill vara med och stärka vårt varumärke i din målgrupp? Då har du kommit helt rätt! Vi är alltid intresserade av spännande samarbeten med nya profiler.

Läs mer

Jobba hos oss

Vill du också arbeta på en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt Great Place to Work? Brinner du dessutom för att skapa en skoltid värd att minnas för blivande studenter? Då har vi drömjobbet för dig.

Läs mer

Nöjdast kunder i Sverige