Designa
Designa

Studenttraditionen

Studenttraditionen är en kulturell tradition som finns i många länder runt om i världen. Det är en ceremoniell avslutning för studenter som har avslutat sin utbildning, vanligtvis på gymnasienivå eller högre. Under ceremonin bär studenterna traditionella kläder och ofta mössor eller hattar som symboliserar deras prestationer. Traditionellt sett ingår också olika ritualer och ceremonier, såsom sång och dans, tal från lärare och studenter, och ibland även en procession genom staden eller universitetsområdet.

Förbered dig för livet efter studenten

När studenten närmar sig med stormsteg innebär det också att det snart är dags att ta sig ut i arbetslivet för första gången. Med studenten kommer också en stor förändring i livet, vad händer efter studenten?

Läs mer

Så klär du dig som kille på studenten

När det är dags för student så är kläderna en viktig faktor. Det är inte bara hur outfiten ser ut som räknas, utan även komfort och hur bekväm du är i kläderna du bär.

Läs mer

Mösspåtagning – vad det är & vad man gör

Mösspåtagningen firas vid både universitet och gymnasieskolor och förknippas starkt med vårens ankomst. Starkast är traditionen i studentstäderna Uppsala och Lund.

Läs mer

När beställer man sin studentmössa?

Studentmössan är en produkt som sys från grunden och för hand, vilket gör att den har en längre leveranstid än andra produkter.

Läs mer

20 tips på studentpresent för kille och tjej

Studentpresent till både kille och tjej kan vara klurigt att komma på. Sommaren börjar närma sig och får studenterna i årskurs 3 på gymnasiet är en av livets stora händelser på intåg – studenten.

Läs mer

Hitta din väg efter studenten

Den sista terminen på gymnasiet är äntligen här, och nu är det inte många veckor kvar tills det är dags att ta studenten. Kanske känns det som alldeles för långt borta, men tro mig, dagen är här snabbare än du kan tänka dig. Men vad händer efter studenten?

Läs mer

Studenten – Guider, Historik & Tips

Studenten är en av de största händelserna i livet. Lyckliga dagar fyllda med oförglömliga minnen är vad ordet “Studenten” förknippas med

Läs mer

Planera studentmottagning – Checklista och tips

Studentmottagningen är en stor del av hur ditt studentfirande upplevs och det är där du som student kommer att spendera största delen av dagen eller kvällen.

Läs mer

Tips inför studenten – Den stora guiden

Studenten tar du bara en gång i livet. Det är mycket att tänka på och kan ibland kännas lite stressigt. Därför har vi skapat en guide, full med tips inför studenten

Läs mer

Studentsången – Sjungom studentens lyckliga dag

Studentsången är den melodi som ofta sjungs i samband med utspringet på studentdagen. Texten har skrivits av Herman Sätherberg och musiken är komponerad av Prins Gustav.

Läs mer

Så ska du tänka med accessoarer till balen och studenten!

Hej alla stilmedvetna studenter! Nu närmar sig de två stora höjdpunkterna under skolåret – studenten och balen.

Läs mer

5 tips inför ditt studentår

Det är mycket som ska planeras, organiseras och tänkas på inför det kommande studentåret. I synnerhet om man som elev är en del av skolans elevkår eller studentgrupp.

Läs mer

Program och färger

Genom åren har studentmössornas utseende förändrats. Den traditionella mössan är kritvit med svart skärm och strimmor i olika programfärger.

Läs mer

Vilken mössa är du?

Är det dags för utprovning snart eller vill du bara ha lite motivation och pepp?

Läs mer

Vad ska jag skriva på min studentmössa?

Låt din studentmössa spegla dig och din personlighet. Du är unik och det borde din studentmössa också vara! Därför har vi nu sju ställen som du kan skriva på din studentmössa – bara hos ABC-Gruppen!

Läs mer

Vad kostar en studentmössa?

Priset på en studentmössa varierar med designen. En design som var populär på 90-talet kostar runt 500 kr, medan modernare tillval ofta höjer priset till 1500–2000 kr. Väljer du att verkligen ta ut svängarna kan den kosta upp mot 4000 kr.

Läs mer