Designa
Designa

18 tips på studentpresent för kille och tjej

Studentpresent till både kille och tjej kan vara klurigt att komma på. Sommaren börjar närma sig och får studenterna i årskurs 3 på gymnasiet är en av livets stora händelser på intåg – studenten. Och för nära och kära innebär det att man behöver fundera på studentpresent.

 

Studentpresent till kille

Studentpresent till pojkvännen, brodern eller sonen vill man såklart ska vara den perfekta presenten. Det kan vara svårt att köpa en bra studentpresent om personen i fråga inte uttryckt några önskemål. Här kommer våra bästa tips på Studentpresent för honom:

 

1. En klocka med gravyr

En klocka är en uppskattad och användbar studentpresent. Det finns i alla prisklasser och har genom åren alltid varit en mycket uppskattad studentpresent.

 

2. Ett armband eller annat smycke 

Smycken är en klassisk studentpresent. Men för att göra den lite mer personlig så är en personlig gravyr ett bra alternativ. Du kan exempelvis gravera in studentens namn eller initialer, dagen eller året för studenten eller något annat personligt meddelande.

 

3. Snygg necessär med hår eller hudvårdprodukter för honom

Ett kit med lyxiga produkter för hår och hud är kanske något man inte alltid unnar sig själv och kan därför vara extra roligt att få som gåva. Köp 2-3 produkter och lägg i en necessär med personens favoritmärke. Annorlunda men uppskattat!

 

4. Accessoarer som exempelvis en snygg fluga, slips eller manschettknappar

Snygga accessoarer för alla de tillfällen som komma skall framåt i livet är alltid bra att ha. Även detta är oftast något man inte unnar sig själv och kan vara extra roligt att få i present. Vi rekommenderar matchande fluga och näsduk i serien Dot Navy Blue.

 

5. Ny korthållare i läder

Efter studenten är det för många dags att ta de första riktiga stegen ut i vuxenlivet. Då kan det vara dags att uppdatera plånboken.

 

6. Ett restaurangbesök hemma hos dig själv där du bjuder på en pangmiddag

En minst sagt personlig present! Ge bort ett kort där du presenterar kvällens meny och skriver med förslag på datum som studenten kan välja mellan. Kvalitétstid och god mat – vad mer kan man önska i studentpresent!

 

7. Ett kit med trevliga småsaker

En liten korg eller låda med gott och blandat är alltid kul att få. Blanda högt och lågt för bästa resultat. Vi föreslår: Lyxigt godis, ett brädspel och någon god alkholfri dryck.

 

8. En uppsättning av finare glas

Fina glas i valfri designmodell är alltid bra att ha. En fördel med just glas av lite mer klassiska märken oftast har ett bra andrahandsvärde och därmed blir en investering. Designers som exempelvis Orrefors eller Eva solo är uppskattat av många och något att
är perfekt att slippa köpa själv när det är dags att flytta hemifrån.

 

9. Ett bidrag till reskassan om studenten har planer på att ta ett sabbatsår

Som student är man inte alltid sitt rikaste jag. Har man planer att ta ett sabbatsår med resa och ledighet så väntar ofta mycket jobb under sommaren för att reskassan ska räcka. Ett bidrag till denna reskassa är därför med all säkerhet välkommet.

Studentpresent till tjej

Den perfekta studentpresenten till flickvännen, dottern, systern eller vännen är inte heller helt lätt att hitta! Här kommer våra bästa tips på studentpresent för henne:

 

1. Smycken

En klassiker! Välj gärna ett motiv som refererar till studenten, exempelvis ett ingraverat datum eller en berlock med en studentmössa. Ett snyggt örhänge går också alltid hem.

 

2. Solglasögon 

Alltid uppskattat och perfekt i starten på sommaren!

 

3. En upplevelse, exempelvis ziplining eller en höghöjdsbana

Inget slår en upplevelse. Den perfekta studentpresenten för dig som inte vill ge studenten en fysisk present, utan något att minnas lång tid framöver. Det finns en mängd sajter som erbjuder presentkort på upplevelser av alla typer.

 

4. Ett kit med trevliga småsaker

En liten korg eller låda med gott och blandat är alltid kul att få. Blanda högt och lågt för bästa resultat. Vi föreslår: Lyxigt godis, ett brädspel och någon god dryck. Kanske ett litet presentkort i någon lokal butik också?

 

5. Ett bidrag till reskassan om studenten har planer på att ta ett sabbatsår

Många studenter planerar att resa efter studenten och lägger stor fokus på att spara ihop pengar till reskassan inför sabbatsåret Ett bidrag till denna reskassa är därför med all säkerhet välkommet.

 

6. Värdepapper

En “pryl” många inte tänker att man kan ge bort som en gåva. Men att ge bort exempelvis en start till ett aktie eller fondsparande är nog bland de bästa gåvor studenten kan få när hon tar språnget ut i vuxenvärlden.

 

7. Inredning i form av designklassiker

Att ge bort inredning som en present kan vara lite klurigt eftersom alla förstås inte har samma stil. Men en designklassiker går alltid hem. De passar in i alla hem och precis som glasen så har de oftast ett relativt högt andrahandsvärde om det skulle bli aktuellt med försäljning i framtiden.

 

8. En klocka 

En klocka är en uppskattad och användbar studentpresent.

 

9. En uppsättning av finare glas

Fina glas i valfri designmodell är alltid bra att ha. En fördel med just glas av lite mer klassiska märken oftast har ett bra andrahandsvärde och därmed blir en investering. Designers som exempelvis Orrefors eller Eva solo är uppskattat av många och något att
är perfekt att slippa köpa själv när det är dags att flytta hemifrån.