Designa
Designa

Så klär du dig som kille på studenten

När det är dags för student så är kläderna en viktig faktor. Det är inte bara hur outfiten ser ut som räknas, utan även komfort och hur bekväm du är i kläderna du bär. För killar är förstås studentkläder ofta förknippat med kostym och slips eller fluga.   

En studentkostym är det självklara valet av studentkläder för många killar. För de flesta är det den första kostymen man bär, om man inte varit på exempelvis bröllop tidigare. När du ska välja kostym till studentdagen finns det en del att tänka på, eftersom du ska välja både färg, passform, material, prisklass och accessoarer.

 

Andra alternativ till kläder för kille på studenten

Andra alternativ till kläder på studentdagen för killar är jeans tillsammans med en skjorta. Även detta kan bli tillräckligt festligt med rätt studentsmycken och studentaccessoarer. Oavsett om du väljer kostym eller jeans och en tröja, så bör du se dina nyinköpta kläder som en investering och köpa något du tror att du kan använda flera gånger. Det är onödigt för både miljö och plånbok att köpa kläder som du bara kommer att använda en dag i ditt liv – och dessutom inte känna dig bekväm i.

 

Studentkostym

Väljer du att köpa en studentkostym så är ett bra tips att köpa den i tid till balen så att du kan använda samma kavaj och byxor där. Vill du ha lite annan look vid de olika tillfällen så kan du byta ut skjorta och accessoarer utan att behöva köpa två kostymer. Ett annat tips är att köpa en färg och ett set där du kan använda byxor och kavaj separat. På så sätt blir ditt inköp av nya studentkläder mer användbart.

Det finns mängder av olika kostymer att välja mellan – både i färg, material och passform. När det kommer till färg så är mörkblå eller mörkgrå det absolut vanligaste, men även beige eller ljusgrå kan vara snyggt!

 

Studentaccessoarer för en komplett look

Oavsett vilka basplagg du väljer så är accessoarerna viktiga. Vi föreslår att du väljer antingen en slips eller fluga för att föra looken studentredo. Har du kavaj som basplagg så är en kompletterande näsduk ett schysst sätt att göra outfiten helrätt. Matcha en mörk kostym med en studentslips eller en studentfluga för den kompletta studentlooken.