Designa
Designa

Mäta – Hur mäter jag mitt huvud?

 1. Titta på denna video och följ instruktionerna: https://youtu.be/0aBVfmfrq_M

 2. Börja mäta i mitten av pannan och dra måttbandet runt huvudet lite sluttande nedtill bak i nacken (tänk på när du har en hatt på dig).

 3. Det är viktigt att när du mäter dig ska måttbandet inte vara för hårt åtdraget eller för löst, det är så din mössa kommer att sitta. Annars finns det risk att din mössa sitter får hårt eller för löst.

 4. Klart! Mät flera gånger för att se till att du får fram rätt storlek. Det kan vara lite klurigt så be gärna någon om hjälp hemma! 

Har du inte ett måttband hemma? Du kan beställa ett ABC måttband helt gratis här: https://www.abcgruppen.se/mattband/ 

Om storleken inte skulle passa så har du alltid storleksgaranti hos oss. Då har du möjlighet att få hjälp med att justera din studentmössa någon storlek när du skapar ett ärende inom 14 dagar från att du tagit emot din mössa. Anmäl en storleksgaranti i MittABC direkt!

TIPS! Det är bra att tänka på hur man vill kanske ha håret på studentdagen. Om man ska kanske snagga sig till sommaren eller ha i löshår. Det kan nämligen påverka storleken på mössan med vanligtvis en halv storlek. Vi kan rekommendera att du i sådana fall beställer till storleksinlägg för att eventuellt justera mössan enkelt hemma.