Designa
Designa

Storleksguide – Studentmössa – Jag köpte min mössa på en utprovning och fick ett skräddarsytt mått

Skräddarsydda mått är mått som sträcker sig från 95-205 och som endast går att beställa om din skola har ett samarbete med oss. I de skräddarsydda måtten kan du välja mellan ”Hög” och ”Låg” mössa samt hela och halva storlekar. Du får det skräddarsydda måttet när du går på din utprovning i skolan. Det går inte att delta på en utprovning om du inte går i den skolan. 

Hur mäter jag min Storlek?
När du deltar på utprovningen är vi på ABC-Gruppen på plats och hjälper att mäta fram din skräddarsydda storlek. Om du har missat utprovningen och behöver mäta ditt huvud själv kan du följa guide på denna länk:  https://www.abcgruppen.se/zhquestion/storleksguide-studentmossa-jag-kopte-min-mossa-utanfor-en-utprovning-och-fick-inte-ett-skraddarsytt-matt/

När du mäter huvudet på detta sätt kommer du att mäta i centimeter men du kan ange ditt mått i centimeter så kan vi omvandla den till dig. 

Har du inte ett måttband hemma? Du kan beställa ett måttband helt gratis här: https://www.abcgruppen.se/mattband/ 

Utökad storleksgaranti:
Om du har beställt din studentmössa på utprovningen och fått ditt huvud mätt på plats så har du en utökad storleksgaranti hos oss. Då har du möjlighet att få hjälp med att justera din studentmössa när du skapar ett ärende inom 30 dagar från att du tagit emot din mössa. Vi rekommenderar att alltid prova mössan så snart du får den för att känna så att den sitter bra.
Anmäla en storleksgaranti i MittABC direkt!

Snabba Tips!

Mössan är för stor: Du får hem kostnadsfria storleksinlägg direkt om du går in på MittABC: https://myabc.abcgruppen.se/ med ditt ordernummer. du klickar sedan i ”Storleksjustering formulär”. 

Mössan är för liten: Om du har en halvstorlek kan du kika ifall det hjälpa att du tar ut storleksjusteringen, du kan se vart de sitter här: https://youtu.be/U8JmHKPT25g 

OBS! Tänk på att storleksgarantin gäller 30 dagar (när du beställer på en av våra utprovningar) från att du tar emot din mössa så vänta inte med att använda våra tips eller anmäla ditt ärende (Om annat inte har avtalats via en skola). Om du väljer våra snabba tips för att se om de hjälper behöver du inte kontakta oss och tala om detta, utan vi kan se ifall varor beställs och när ifall du kontaktar oss.
Storleksgarantin gäller en gång.

TIPS! Det är bra att tänka på hur man vill ha håret på studentdagen. Om man kanske ska snagga sig till sommaren eller ha i löshår. Det kan nämligen påverka storleken på mössan med vanligtvis en halv storlek. Vi kan rekommendera att du i sådana fall beställer till storleksinlägg för att eventuellt justera mössan enkelt hemma.