Designa
Designa

Storleksguide – Studentmössa – Jag köpte min mössa utanför en utprovning och fick inte ett skräddarsytt mått

Standardmått är ditt mått i centimeter, vanligtvis sträcker sig storlekarna ifrån 50 cm – 62 cm.
Exempel: Om du mäter ditt huvud och du får fram 57,5 ska du då avrunda uppåt till närmsta heltal, ditt mått är då 58 cm. Det går inte att ta en halv storlek (57,5) men beställer du med storleksjusteringen när du väljer din storlek så kan du justera storleken på mössan hemma.

Hur mäter jag min storlek?

 1. Titta på denna video och följ instruktionerna: https://youtu.be/0aBVfmfrq_M

 2. Börja mäta i mitten av pannan och dra måttbandet runt huvudet lite sluttande nedtill bak i nacken (tänk på när du har en hatt på dig).

 3. Det är viktigt att när du mäter dig ska måttbandet inte vara för hårt åtdraget eller för löst, det är så din mössa kommer att sitta. Annars finns det risk att din mössa sitter får hårt eller för löst.

 4. Klart! Mät flera gånger för att se till att du får fram rätt storlek. Det kan vara lite klurigt så be gärna någon om hjälp hemma! Har du inte ett måttband hemma?

Du kan beställa ett måttband helt gratis här: https://www.abcgruppen.se/mattband/ 

Om storleken inte skulle passa så har du alltid storleksgaranti hos oss när du mäter ditt huvud enligt vår storleksguide. Då har du möjlighet att få hjälp med att justera din studentmössa med +/- 2 storlekar när du skapar ett ärende inom 14 dagar från att du tagit emot din mössa. Storleksgarantin gäller en gång. Anmäl en storleksgaranti i MittABC direkt!

TIPS! Det är bra att tänka på hur man vill kanske ha håret på studentdagen. Om man ska kanske snagga sig till sommaren eller ha i löshår. Det kan nämligen påverka storleken på mössan med vanligtvis en halv storlek. Vi kan rekommendera att du i sådana fall beställer till storleksinlägg för att eventuellt justera mössan enkelt hemma.